پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز دوشنبه ، 1403/09/05

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

رئیس گروه بیماری های واگیر مرکز بهداشت استان گفت: هاری یک بیماری حاد ویروسی است که موجب آنسفالومیلیت در انسان و همه پستانداران خونگرم می شود.


رئیس گروه بیماری های واگیر مرکز بهداشت استان گفت: هاری یک بیماری حاد ویروسی است که موجب آنسفالومیلیت در انسان و همه پستانداران خونگرم می شود.


به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج؛ محسن رضائیان افزود: این بیماری یکی از مهمترین و قدیمی ترین بیماری های ویروسی قابل انتقال از حیوان به انسان است.


وی به میزان کشندگی صد در صد بیماری هاری اشاره کرد و افزود: افزایش روند موارد حیوان گزیدگی در جوامع مختلف تلفات و خسارات اقتصادی در دام ها به دنبال دارد.


رضائیان ادامه داد: با وجود استفاده از واکسن های ضد هاری جدید، در مواردی واکسیناسیون ضد هاری تنها راه نجات اشخاص هارگزیده می باشد ولی در صورت ظهور علائم هاری، درمان امکان ندارد و مرگ این بیماران حتمی است.


وی افزود: ایران از نظر بروز بیماری هاری در جهان جزء کشورهایی است که بیماری هم در حیوانات وحشی هم در حیوانات اهلی دیده می شود.


رضائیان تصریح کرد: بیماری هاری در کشور ایران هنوز یکی از معضلات بهداشتی و اقتصادی می باشد و تقریبا همه استان ها کم و بیش به این بیماری آلوده هستند.


وی به عامل بیماری هاری اشاره کرد و گفت: عامل بیماری هاری ویروس نروتروپ است که تمایل به سیستم عصبی دارد و وقتی به سیستم عصبی مرکزی حمله می کند تقریبا همیشه موجب مرگ میزبان می گردد.


رئیس گروه بیماری های واگیر مرکز بهداشت استان گفت: کلیه حیوانات خونگرم پستاندار چه وحشی و چه اهلی به خصوص سگ و گربه اعم از گوشت خوار،علف خوار، جوندگان، و پستاندار پرنده مانند خفاش ها به این بیماری حساس می باشند و مخازن بیماری هاری هستند.


وی به راه های سرایت بیماری هاری اشاره کرد و گفت: اصلی ترین راه سرایت این بیماری از طریق گاز گرفتگی به وسیله حیوانات می باشد، در مورد گربه و گربه سانان از طریق پنجه کشیدن نیز انتقال بیماری صورت می گیرد.


وی پوست را نیز یکی دیگر از راه های انتقال این بیماری دانست و گفت: در صورت وجود کوچکترین خراش یا زخمی در پوست قابل سرایت می باشد.


رضائیان خاطرنشان کرد: راه مخاطی سگ و گربه های به ظاهر سالم که در اواخر دوره نهفتگی هستند و می توانند ویروس را از طریق لیسیدن مخاط لب، چشم، بینی خود را به صاحبان منتقل نمایند لذا انجام واکسیناسیون ضد هاری در حیوانات بسیار مهم تلقی می شود.